Składniki:
- baza
- suszone grzyby 40 gram
- warzywa
- 1 marchewka
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek selera
- 1 duża cebula
- 2 duże ziemniaki
- pozostałe składniki
- 1 łyżka mąki pszennej
- mała śmietana
2. Grzyby wyłowić, marchewkę i grzyby pokroić na małe kawałki, dodać do wody z grzybów, dodać korzeń pietruszki, kawałek selera i cebulę w całości, gotować na małym ogniu aż wszystkie składniki zmiękną. Pod koniec dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
3. Wyłowić z zupy niepotrzebne pietruszkę, seler i cebulę.
4. Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować kilkoma łyżkami wywaru, połączyć z resztą i zagotować.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz