Szukaj w tym blogu

Ładowanie...

środa, 18 stycznia 2012

Zupa jarzynowa z mrożonych warzyw

Moja najlepsza zupa, najprostsza, smaczna ... po prostu szybka piłka.

Składniki:

  • baza
  • warzywa
    •  paczka mrożonych warzyw 
    • 2 małe cebule
    • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy
    •  sól
    • pieprz 
  • pozostałe składniki
    • 1 bułka
    • 2 łyżki masła
Przygotowanie:

1. Warzywa zalewamy rosołem, gotujemy do miękkości około 30 minut.

2. Bułkę kroimy w kostkę, smażymy na maśle.

3. Ugotowane warzywa rozbijamy blenderem i doprawiamy tylko i wyłącznie solą i pieprzem.

4. Serwujemy na talerzu z grzankami.

Smacznego

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz