Szukaj na tym blogu

niedziela, 15 stycznia 2012

Zupa krem z fasolki szparagowej

Zimą ciężko kupić świeżą fasolkę szparagową, ale na szczęście w każdym sklepie kupimy mrożoną bez problemu.

Składniki:

  • baza
  • warzywa
    • 2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
    • 4 ziemniaki
    • 1 ząbek czosnku
    • parę gałązek natki pietruszki
  • przyprawy
    • pieprz
    • sól
  • pozostałe składniki
    • 2 łyżki masła
    • 1 bułka
Przyrządzenie:

1. Do rosołu wrzucamy obrane i pokrojone drobno ziemniaki, gotujemy do miękkości około 10 minut.

2. Bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.

3. Dodajemy pokrojoną fasolkę i gotujemy do miękkości kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

4. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5. Podajemy na talerzu z grzankami, całość ozdabiamy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz