Składniki:
- baza
- rosół 1,5 litra
- warzywa
- 2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
- 4 ziemniaki
- 1 ząbek czosnku
- parę gałązek natki pietruszki
- przyprawy
- pieprz
- sól
- pozostałe składniki
- 2 łyżki masła
- 1 bułka
1. Do rosołu wrzucamy obrane i pokrojone drobno ziemniaki, gotujemy do miękkości około 10 minut.
2. Bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
3. Dodajemy pokrojoną fasolkę i gotujemy do miękkości kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Całość miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy na talerzu z grzankami, całość ozdabiamy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz