Składniki
- mięso
- kawałek antrykotu około 500 gram
- warzywa
- 3 średniej wielkości cebule
- 2 ząbki czosnku
- ziemniaki 300 gram
- 2 papryki zielona i czerwona
- przyprawy
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku
- pozostałe składniki
- rosół 1/2 litra
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
1. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle. Przełożyć do garnka.
2. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tej samej patelni, dodać do mięsa.
3. Mięso i cebulę zalać rosołem, doprawić słodką papryką, kminkiem i roztartym w dłoniach majerankiem. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Gotować około 20 minut.
4. Obrane ziemniaki i oczyszczone papryki pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować jeszcze jakieś 15 minut.
5. Na koniec dodać przecier, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz