Szukaj na tym blogu

wtorek, 10 stycznia 2012

Zupa pieczarkowa na ostro

Znam wiele przepisów na zupę pieczarkową, lecz ta wariacja na temat bardzo mi odpowiada.
Składniki:
  • warzywa
    • 200 gram pieczarek pokrojonych w plastry
    • 1 cebula
    • 1/2 pęczka szczypiorku
  • przyprawy
    • chilli
    • sól
  • pozostałe składniki
    • 4 szklanki wody mineralnej niegazowanej
    • kostka rosołowa
    • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
    • łyżeczka pikantnego ketchupu
    • łyżeczka masła

Przyrządzanie:
  1. Drobno posiekaną cebulę smażymy na maśle, dodajemy pieczarki, wysmażamy.
  2. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i przecier pomidorowy, gotujemy około 30 minut.
  3. Doprawiamy ketchupem, chilli, solą (z umiarem bo kostka rosołowa sama w sobie też ma sól).
  4. Po rozlaniu na talerze posypać posiekanym szczypiorkiem
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz